26. 1. 2022

TJ Sokol BK Chrudim – BK NAPOS Vysoká nad Labem – 59:68 (17:15, 30:34, 45:54)

Po výhře na Tesle čekala na Vysokou v neděli Chrudim, která se tradičně prezentuje jednoduchým a chytrým basketbalem a díky stálosti kádru i určitou herní harmonií, kdy si umí velmi efektivně na hřišti vyhovět. V probíhajícím ročníku se pohybuje kolem středu tabulky a i ona slavila v sobotu výhru.

Zápas začal otevřeněji, než v sobotu v Pardubicích, ale po pár útocích se Vysoká vrátila k obrannému basketbalu, který slavil úspěch. Chvilku trvalo, než se vše sedlo, ale opět začala obrana vítězit nad útoky. Oba soupeři měli za sebou fyzicky náročné utkání z předešlého dne a asi právě proto se tu a tam otvírala okna pro útok a díky tomu padlo do poločasu přece jen o něco více bodů.

Jak čas pokračoval, byla fyzická únava na obou stranách stále patrnější. Jako rozdílový se ukázal rychlonohý Honza Mráz, jehož svižné útočné výpady nedělali vůbec dobře soupeřově obraně, která se již jen neochotně vracela a vyčnívaly tak nad tempo hry. Chrudim dokázala kontrovat pouze fauly ve snaze ho zastavit, ale ten si vybral letošního žolíka z čáry trestných hodů, když byl 100 % a to s výsledkem 7 / 7. A vůbec exekutoři trestných hodů byly v tomto utkáni ti, kteří rozhodli o konečném výsledku. Za NAPOS byli na 100 % i Dominik Štěpán (2 / 2), Petr Andres (4 / 4). Paradoxně lehce selhal pouze dlouhodobě náš nejlepší střelec šestek Vojta Synáček (1 / 3). Úhrnem Vysoká 14 / 16, což je vynikajících 87,5 % úspěšnosti, zatím co Chrudim byla výkonem 5 / 20 pouze na 25 % a to je naopak vyloženě žalostný výsledek a musí je to hodně mrzet vzhledem k výslednému skóre zápasu o pouhých 9 bodů ve prospěch hostů.

Sestava a body: Mráz Jan 18, Štěpán Dominik 12, Synáček Vojtěch 11, Mahler Tomáš 10, Kiršbaum Tomáš 6, Hanzlík Zdeněk 5, Andres Petr 4, Sejpka Martin 2, Piskač Patrik.

Havrda Martin

Posted in Menu, Muži, Muži A, NOVINKY