25. 9. 2023

Junioři U19 vstoupili o víkendu do celostátní ligy skupiny B dvěma hořkými porážkami, ze kterých jsme si ale spoustu vzali do příštích utkání.

BK Lions Jindřichův Hradec vs. BK NAPOS Vysoká n. Labem – 74:70 (22:21, 35:31, 56:53)

První utkání na nás čekal Jindřichův Hradec, který hrál pouze v 8 hráčích. I přes malý počet hráčů soupeř s námi dokázal udržet tempo a v koncovce nás porazit. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a vedení se stále střídalo. Vítězství nás stála rozhodně bídná úspěšnost šestek, kdy jsme z 22 pokusů proměnili pouze 8! Poznámka: Soupeř proměnil z 21 pokusů 12. I přes prohru ale tým bojoval až do posledních minut a ukázal bojovného ducha.

BC Vysočina vs. BK NAPOS Vysoká n. Labem – 88:74 (27:14, 49:31, 72:50)

Nedělní utkání nás čekal lepší soupeř a museli jsme se obejít bez nejlepšího střelce předchozího utkání Honzi Bubeníčka. Do zápasu jsme vstoupili mizerně, nedokázali jsme se srovnat s fyzickou hrou soupeře a to nás neustále posílalo dolů. Také nás trápila komunikace v obraně, kterou soupeř trestal jednoduchými koši. Do druhého poločasu jakoby nastoupil jiný tým. Po bouřlivé poradě v šatně se celý tým vzchopil a začal se soupeřem rvát o každý míč a dokázali jsme se soupeřem hrát fyzicky stejně. Příslib do příštích zápasů je ten, že jsme soupeře dokázali ve druhé polovině porazit o 4 body. Kdybychom takhle hráli celé utkání, mohlo to skončit jinak.

 

Posted in Nezařazeno, U19