23. 5. 2022

V sobotu 21.5. čekal náš tým U17 vrchol sezony – kvalifikace o ligu. Abychom měli větší šance na postup, spojili jsme síly s Královskými sokoly z Hradce Králové, odkud k nám přišlo 5 hráčů ročníku 2006. Při losu jsme měli opravdu štěstí, neboť jsme byli ve skupině se „slabšímiL soupeři z Nové Paky a Karviné. Týděn před začátkem turnaje se navíc ze skupiny odhlásili Jižní Supi „C“.

Sokol Nová Paka x BK NAPOS Vysoká n. Labem – 48:79 (12:22, 26:39, 39:64)

První utkání nás čekala Sokol Nová Paka. S Novou Pakou jsme hráli 2 utkání v sezóně (bilance 1 výhra + 1 prohra). Soupeře jsme celkem znali, takže jsme se na něj řádně připravili. Vstup do utkání byl z naší strany celkem vlažný. Po krátkém rozkoukání jsme ale začali s týmovou hrou na útočné polovině a kvalitní obranou na polovině obranné. Rychle jsme se chopili vedení, které jsme nepustili do konce zápasu. V druhé čtvrtině jsme pokračovali v nasazením tempu a sanžili jsme se hrát co nejrychleji, abychom soupeře unavili. K vidění bylo spoustu pohledných akcí. Do třetí čvrtiny jsme vstupovali s náskokem 13 bodů. Nechtěli jsme usnout na vavřínech. navíc jsme ze zkušenosti věděli, že 3. čtvrtiny se nám dlouhodobě nedaří. Kluci ale vstoupili do 2. poločasu jako uragán. Skvělou obranou jsme zakládali rychlé protiútoky. Spadly nám tam nějaké trojky a celkově jsme na útočné polovině předváděli skvělou hru. Po 3. čtvrtině jsme vedli skoro o 30 bodů. Poslední čtvrtinu jsme už dohráli a došli si pro první důležité vítězství.

BK NAPOS Vysoká n. Labem x TJ Sokol Karviná – 45:102 (34:6, 55:24, 85:35)

V druhém utkání nás čekala Karviná. Jelikož Karviná s Novou Pakou odehráli utkání před námi, mohli jsme vidět Karvinou v akci. Podle všeho se mělo jednat o výrazně slabšího soupeře než Nová Paka. Nechtěli jsme ale nic podcenit a do utkání jsme vstoupili zodpovědně a koncentrovaně. Už od 1. minuty jsme byli jasně lepším týmem. Důslednou obranou jsme soupeře nutili k zbytečným ztrátám a my skórovali jdnoduché koše. Celé utkání bylo pod naší taktovkou a nakonec jsme si odnesli 57 bodové vítězství a tím pádem postup do ligy U17.

Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří se během 3 týdnů dokázali přizpůsobit na nový režim a na nové spoluhráče. Taky bych chtěl poděkovat Honzovi Vyroubalovi z Hradce, který s celou myšlenkou spojení týmů přišel a nakonec se mnou i zrealizoval. Samozřejmě  chci taky poděkovat celému vedení klubu, které nám ve všem vyhovělo a pomohlo se vším, čím se dalo.

Vojtěch Mráz

Posted in Menu, NOVINKY, U17